Preguntes més habituals

Resolem els dubtes més habituals entre els nostres clients.

Quins avantatges tens si et fas client amb eCaixalgemesí?

  • Fes ús dels teus comptes a través dels canals digitals i disposa de l’atenció d’Oficina sense passar per ella.
  • Flexibilitat horària i sense cues en les teues gestions.
  • Accés a Ruralvía, la nostra banca electrònica. Estigues on estigues, podràs realitzar les teues operacions de forma fàcil i ràpida.
  • Zero comissions per disposició d’efectiu en milers de caixers (consulta el que tens més a prop de la teua ubicació des de Ruralvía Mòbil).
  • A més d’estar informat en primícia de les últimes novetats en el servei bancari digital.

Quins productes puc contractar amb eCaixalgemesí?

Actualment disposes de quatre comptes: Compte eJove, Compte eNòmina/ePensió, Compte eFàcil i Compte eAutònom. Tots aquests comptes porten associada la contractació d’una targeta de dèbit, accés a Ruralvía (banca electrònica), i l’activació d’Infomail (correspondència a través del correu electrònic).

I si un dia entre a una de les Oficines de Caixa Rural d’Algemesí per a ser atès, quines gestions podré realitzar?

Podràs realitzar la gestió que necessites.

Com hem puc donar d’alta a eCaixalgemesí?

Revisa entre els comptes que t’oferim quin és el que millor s’ajusta a les teues necessitats. A continuació polsa en contractar i emplena el formulari que es mostra.

Ja he rebut els documents, què he de fer ara?

Revisa que el contingut és correcte i signa’ls. Una vegada fet això, per favor, posa’t en contacte cridant al telèfon 902 300 324 perquè un missatger passe a recollir la documentació on i quan tu ens digues, sense cap cost per a tu.

Què passa si he emplenat el formulari i no he rebut cap correu electrònic de confirmació?

Si fa menys de 72 hores que has emplenat el formulari i has sol·licitat l’enviament de la documentació per teu correu electrònic, en breu la rebràs. En cal de sol·licitar l’enviament per correu postal recorda que pot tardar en arribar fins 14 dies.

En qualsevol altre cas comprova la carpeta de correu no desitjat, o contacta amb nosaltres al telèfon 902 300 324 per validar que el procés s’està duent a terme correctament.

Fa dies vaig enviar els documents, quan podré utilitzar el meu compte?

Si fa més de dos setmanes que vas enviar la documentació i encara no has rebut cap comunicat al respecte, per favor, comprova el correu no desitjat del teu correu electrònic per validar si has rebut un e-mail.

Has de saber que podràs accedir al teu nou compte una vegada hàgim rebut i validat tota la documentació.

Per què en el procés d’alta he d’informar un número de compte d’una altra entitat?

És imprescindible disposar d’un compte en una altra entitat per poder realitzar l’alta com a client. Mitjançant aquest número de compte facilitat confirmarem, a distància, les teues dades d’identitat.

Realitzarem el càrrec en el teu compte per l’import indicat en el procés d’alta, que s’ingressarà directament al teu nou compte de eCaixalgemesí. Has de tenir present que quest procés de validació és totalment gratuït, no hauràs de pagar cap comissió al respecte, ja que l’única finalitat és validar la teua identitat.

I si no dispose de compte en una altra entitat bancària?

Actualment és necessari disposar d’un compte en una altra entitat per poder realitzar l’alta com a client. Mitjançant aquest compte confirmarem, a distància, les teues dades d’identitat.

En cas contrari, estarem encantats de poder atendre’t a qualsevol de les nostres oficines.

Com puc accedir a banca electrònica Ruralvía?

Una vegada completada l’alta correctament, rebràs via correu postal el teu número d’usuari i les claus d’accés a Ruralvía.

Què he de fer si no he rebut l’usuari i les claus d’accés a Ruralvía?

Et recordem que rebràs la targeta per correu ordinari una vegada finalitzat el procés d’alta, encara que has de tenir present que el correu ordinari pot tardar fins a dos setmanes.

En tot cas, davant qualsevol dubte ens pots cridar al telèfon 902 300 324 per validar que el procés s’està duent a terme correctament.

Quan rebré la meua targeta de dèbit?

La rebràs per correu ordinari una vegada finalitzat el procés d’alta, encara que has de tenir present que el correu ordinari pot tardar fins a dos setmanes.

Ja tinc la targeta de dèbit, què necessite per poder operar?

Activar la targeta i estar en disposició del PIN, que rebràs al teu domicili uns dies després de rebre la targeta. Et recordem que el número assignat el podràs canviar als nostres caixers.

Com puc activar la targeta?

Per la teua seguretat les targetes viatjaran desactivades. Per tal d’activar-la i poder fer ús disposes de diferents opcions:

  1. Des de Ruralvía mòbil
  2. Accedint a Ruralvía web, i des de la pestanya de targetes realitzar el enviament del PIN via SMS. El rebràs al instant.
  3. A través dels nostres caixers de Caixa Rural realitzant una operació amb PIN.
  4. Cridant al telèfon 902 310 902.

I si no he rebut el PIN?

Has de tenir present que el correu ordinari pot tardar fins a dos setmanes, però en qualsevol cas a través de Ruralvía el pots sol·licitar de nou, rebent-lo al instant al teu telèfon mòbil.